Editie 2017

Ongelijkheid binnen Gelijkheid

Op 6 februari 2017 organiseerde het Tilburgs Studentensymposium weer hét jaarlijkse evenement in Tilburg als het gaat over politiek en verkiezingen.Dit jaar stond het Tilburgs Verkiezingssymposium in het teken  van de Tweede Kamerverkiezingen van 2017. Het thema van het symposium was ‘ongelijkheid binnen gelijkheid’, in Nederland heerst immers de gedachte dat iedereen gelijk is, maar is dit daadwerkelijk zo? Dit is een van de belangrijke vragen die centraal stond tijdens het symposium en werd behandeld aan de hand van wetenschappelijke visies en debatrondes.

Nanda Ouwejans, werkzaam aan de Tilburg Law School, sprak over de vluchtelingenproblematiek, een van de meest actuele thema’s op dat moment gedurende de verkiezingscampagnes. Gijs van Loef, een onafhankelijke, strategische adviseur van de publieke sector en expert op het snijvlak van overheid en markt, ging in een beschouwing in op het stijgende verlangen onder de kiezer naar referenda en andere vormen van directe democratie. 

Vervolgens gingen Thierry Baudet (fractievoorzitter Forum voor Democratie), Jessica van Eijs (D66), Sadet Karabulut (SP), Mark Harbers (VVD) en Stijn Steenbakkers (CDA) dieper in op voorgaande onderwerpen in een interactief debat waarbij ook het publiek deelnam.