Sprekers

Jerre Maas | Moderator

Nanda Oudejans | Spreker

Stijn Steenbakkers | Namens het CDA

steenbakkersStijn Steenbakkers (1987) studeerde Economics & Law aan de Universiteit van Utrecht, waarna hij vervolgens de Master Economics and Business afrondde aan de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Daarnaast behaalde hij in 2011 de Post-Master International affairs and Diplomacy aan de Universiteit van Antwerpen.
Sinds maart 2011 is Steenbakkers lid van de Provinciale Staten namens het CDA waar hij woordvoerder is van Bestuur, Financiën, Economie & Internationalisering. Daarnaast werd in 2016 bekend dat hij kandidaat-Kamerlid is voor het CDA (plek 24). Zijn voornaamste reden om politiek actief te worden, is om een verschil te maken. Dit door zaken te veranderen of te verbeteren en problemen op te lossen. Punten waar Stijn zich deze periode op gaat richten zijn meer werk en een sterke economie in Brabant, gezonde financiën en meer sport in Brabant.
De combinatie van brede kennis en zijn Brabantse enthousiasme maakt Stijn een waardevolle toevoeging voor het Tilburgs Studentensymposium.

 

 

Mark Harbers | Namens de VVD
mark-harbers

Sinds december 2009 is Mark Harbers (1969) lid van de Tweede Kamer. Mark woont in Rotterdam en was daar lange tijd politiek actief. Van 2007-2009 als wethouder voor Economie, Haven en Milieu en daarvoor van 2002-2007 als lid van de gemeenteraad. Eerder, tijdens zijn studententijd maakte hij deel uit van de deelgemeenteraad Kralingen-Crooswijk (1992-1998). In 2006-2007 was hij politiek assistent van de minister van Financiën, Gerrit Zalm.
Met zijn jaren aan ervaring is Mark Harbers een ervaren politicus en waardevolle toevoeging voor het Verkiezingssymposium.

 

 

 

Sadet Karabulut | Namens de SP

sadet2Sadet Karabulut (1975) is in 2006 actief lid geworden voor de SP in Amsterdam. In datzelfde jaar werd zij bestuurslid en gemeenteraadslid in Amsterdam. 2006 werd Karabulut gekozen tot Tweede Kamerlid voor de SP. In 2010 is zij herkozen als Kamerlid. Sadet is woordvoerder Sociale Zaken en Integratie.
In augustus 2016 presenteerde de SP haar kandidatenlijst voor de Tweede Kamerverkiezingen 2017 waar zij plek 5 kreeg toebedeeld.
Door de combinatie van haar jaren aan ervaring en sterk gevoel voor rechtvaardigheid zal Sadet een belangrijke toevoeging zijn voor het symposium op 6 februari.